automatsko upravljanje

Obnovljen Dom kulture u Rumenki

Tesla sistemi izvršili kompletnu rekonstrukciju Doma kulture u Rumenki

Izvršena je kompletna rekonstrukcija tog objekta, koji smo sad oplemenili, osavremenili i učinili ga energetski efikasnijim i bezbednijim za upotrebu – rekao je gradonačelnik Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća Daliborom Rožićem prisustvovao kulturno-umetničkom programu u potpuno renoviranim prostorijama Doma kulture u Rumenki u kojem je i sedište Kulturnog centra „Rumenka“, kao i KUD „Sloboda“. – Obilaskom Doma kulture u Rumenki obeležavamo kraj investicionih radova koji su započeli krajem avgusta 2018. godine i koji su trajali do početka ove godine. Izvršena je kompletna rekonstrukcija tog objekta, koji smo sad oplemenili, osavremenili i učinili ga energetski efikasnijim i bezbednijim za upotrebu.

U pitanju je prostor koji koriste nedavno osnovani Kulturni centar „Rumenka“, ustanovljen kao primer kako se u praksi sprovodi decentralizovana kulturna politika grada, kao i KUD „Sloboda“, kao jedno od najorganizovanijih i najzastupljenijih kulturno-umetničkih društava koje traje skoro 40 godina – rekao je gradonačelnik Novog Sada.

– Ukupno je 13 miliona dinara investirano u ovu zgradu, a mi ćemo preko Gradske uprave za kulturu nastaviti da finansiramo kulturne programe i da ulažemo u sadržaje koji će biti organizovani u tom zdanju. Zahvalan sam ljudima iz Mesne zajednice i rumenačkog Kulturnog centra što su napravili izložbu fotografija „Nekad i sad“ da se podsetimo kako je do nedavno zgrada izgledala i spolja i iznutra. U Rumenki konstantno imamo dosta investicija, pre svega vezanih za kanalizacionu mrežu i komunalno opremanje, a dalji planovi se tiču izgradnje dugačke biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Kisač, kao i proširenja putnog pravca Rumenka-Novi Sad – izjavio je Vučević.

U potpuno renoviranom prostoru nekadašnjeg Sokolskog doma, a kasnije Doma kulture, koji je u vlasništvu Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove, prisutnima su se obratili i direktor Kulturnog centra „Rumenka“ Dragana Milošević, odbornik u Skupštini Grada Novog Sada Marko Jovanović, a tom prilikom, gradonačelniku je uručen i simboličan poklon – monografija “Rumenka-Piros” autora Danila Kabića u izdanju Kulturnog centra „Rumenka“.

Nakon obilaska renoviranog dela prostorija Doma kulture, prisutni su razgledali postavku fotografija u izložbenom delu Doma kulture pod nazivom „Nekad i sad“ i prisustvovali predstavljanju delatnosti umetničkih radionica Kulturnog centra ”Rumenka” u oblasti dekupaža i kaligrafije. Nakon ceremonije osveštavanja Doma kulture, nastupio je KUD „Sloboda“ sa igrama iz beogradske Posavine, zatim dečiji hor vrtića „Veseli patuljci“ sa pesmama „Rumenka“ i „U livadi pod jasenom“, kao i dramski studio Kulturnog centra „Rumenka“ izvođenjem javnog čitanja odlomka iz predstave “Kirija” Branislava Nušića, čija će premijera biti u junu.

Izvor: https://www.telegraf.rs/

Comments for this post are closed.