Automatizacija hotela odn. hotelske sobe danas je neizostavan deo iskustva gosta u hotelu. Međutim, inteligentna soba se može bitno razlikovati od hotela do hotela. Zbog toga su različitim kategorijama hotela potrebna različita rešenja automatizacije. Svaki hotel ima svoju viziju i način kako da za gosta ostvari nezaboravno hotelsko iskustvo. Neki su zagovornici jednostavnosti upotrebe, drugi maksimalnog komfora.

Na Zlatiboru se nalazi prvi automatizovani hotel koji se sastoji  iz dve funkcionalno zasebne lamele, od kojih je:

LAMELA 1,  stambeni objekat, za višeporodično stanovanje, sa ukupno 35+1 stambenu jedinicu, podzemnom garažom, unutrašnjim stepeništem sa liftom i zajedničkim prostorijama.

LAMELA 2: hotel sa potencijalom za 5*, hotel visoke kategorije, koji se sastoji od 45 smeštajne jedinice, 5 apartmana i 4 sobe ili 7 apartmana i 2 apartmana sa pretvaranjem u 4 sobe lociranim na etažama prizemlje do sprat 4, zatim, podzemnom garažom lociranom u podrumu 2, zatim wellness centrom sa bazenskim kopmleksom lociranim u podrumu 1, prostorom recepcije, restorana kuhinje i pomoćnih prostorija lociranim u suterenu.Takođe ima i jedna konferencijska sala koja je vezana sa recepcijskom sobom.

Hotel ima parterno uređenje parcele, uključujući baštensko i osvetljenje parkinga, kao i spoljnog prostora na parceli.

Krov je pokriven crepom i osnovna konstrukcija krova je na 4 vode. Na krovu se postavljaju opciono termoakumulacioni solarni kolektori sa južne strane.

Sistem kablovskog strukturnog kabliranja sa predviđenom pasivnom opremom za povezivanje, glavna distribucija i horizontalne distribucije.

Inteligentni sistemi u hotelskim sobama