Kućnu automatizaciju možemo opisati kao tehniku upravljanja tehnologijom u domu koja služi poboljšanju kvaliteta života.

Glavne odlike inteligentne kuće su: visoki komfor, sigurnost, ušteda energije, inteligentno izvršavanje svakodnevnih zadataka u domaćinstvu i rasterećenje korisnika, uopšteno podizanje životnog ambijenta na udobniji i lepši nivo. Upravo je to razlog zašto je kućna automatizacija prestala biti luksuz i zašto je postala pametan alat za upravljanje.

Kuća se u potpunosti prilagođava ukućanima zavisno od njihovog raspoloženja, navika, želja i potreba.

Preko raznih ekrana (bežičnih, ugradnih, mini LCD...) možete kontrolisati razne uređaje, pronalaziti razne informacije na internetu, pristupati prikazu vašeg video nadzora ili dobijati razna obaveštenja. Sistem kućne automatike je skalabilan i programabilan te praktički u izvedbi i mogućnostima nema ograničenja. Tesla sistemi automatizacije domova se instalira bez poteškoća, tako da ne narušavaju postojeći izgled enterijera već mu daju nijansu prestiža i komfora!

Sistem kućne automatike, koji ima uticaj na uštedu energije, je jednostavan za rad, uz mogućnost proširivanja.

Inteligentna kuća će svoju punu funkcionalnost iskazivati nezavisno od vremena i mesta instalacije. Svejedno da li se radi o porodičnoj kući, stanu u stambenoj zgradi, vikendici ili poslovnom objektu - pre ili posle useljenja. Svojim nebrojenim varijacijama i mogućnostima primene, sistem će naći načina da zadovolji sve ukuse i potrebe i na moderan način učini život lagodnijim!