L-WEB sistem

L-WEB sistem je moćna sistemska platforma za upravljanje distribuiranom automatizacijom zgrada bilo koje veličine. Maksimalna fleksibilnost i skalabilnost je postignuta kroz LWEB-900 klijent / server arhitekturu u kombinaciji sa distribuiranom LOYTEC L-INX automatizacijom Servera i L-ROC sobnih kontrolera.

L-WEB sistem obezbeđuje:

  • Vizualizaciju prilagođenih grafičkih stranica sa dinamičkim sadržajem iz standardnog web pretraživača
  • Analiza i čuvanje dugoročnih podataka
  • Upravljanje distribuiranim vremenskim rasporedima
  • Upravljanje alarmom
  • Organizacija sistemskih parametara i tačaka podataka
  • Upravljanje uređajem i ažuriranje za sve LOYTEC uređaje
  • Izveštavanje, npr. da dokumentuje potrošnju energije zgrade

Individualne grafike se mogu kreirati za specifične zadatke koji su dostupni različitim korisnicima putem kontrolne table LWEB-803, LWEB-802 HTML5 korisničkog interfejsa ili putem LWEB-900 sistema za upravljanje zgradom. Višestruki korisnici mogu istovremeno koristiti funkcije Sistema na različitim računarima. LWEB-900 pruža sveobuhvatne korisničke funkcije za upravljanje i praćenje imovine. Alarmiranje, zakazivanje
i trending (AST ™) funkcije distribuirane LOYTEC-u uređajima se automatski sinhronizuju sa LWEB-900 serverom. AST ™ funkcije su spremne tamo gde su potrebne u izgradnji automatizacije i potpuno integrisane u L-WEB sistem.

L-INX Serveri za automatizaciju

Slobodno programabilni L-INX automatizacioni serveri su moćni multi-protokolni uređaji koji se mogu proširiti sa plug and play L-IOB I/O modulima. L-INX Serveri za automatizaciju obuhvataju alarmiranje, raspoređivanje, trending (ASTTM) i funkcije za obaveštavanje putem e-pošte.
L-INX može da hostuje dinamičke grafičke stranice kojima se može pristupiti preko standardnog web pretraživača.

Podržani protokoli:
L-IOB I/O moduli mogu biti povezani sa L-INX automatizacionim serverima preko LIOB-Connect, LIOB-FT i LIOB-IP.
L-INX vrši integraciju lako u L-WEB sistem putem web servisa. Ugrađene mrežne sigurnosne funkcije kao što su SSL, HTTPS, SSH i konfigurabilni firewall čini razmenu podataka sa L-INKS automatizacionim serverima bezbednim od neovlašćenog pristupa. L-INX Serveri za automatizaciju se mogu povezati sa SMI, MP-Bus, EnOcean i WLAN preko dodatnih interfejsa.

Podržano protokoli:
Protokoli na nivou polja - IP nivoi protokola
BACnet MS/TP - BACnet/IP
LonMark TP/FT-10 - LonMark IP-852
KNX TP1 - KNXnet/IP
M-Bus - OPC XML-DA, OPC UA
Modbus RTU - Modbus TCP
EnOcean - SMTP
SMI - SNMP
MP-Bus - Node.j

L-IOB I / O kontroleri i moduli

Slobodno programabilni L-IOB I/O kontroleri i L-IOB I/O moduli imaju različite I/O konfiguracije i bazirani su na 32-bitnom L-CORE-u, obezbeđujući prvoklasnu performansu i resurse. Neki modeli su opremljeni ugrađenim senzorom pritiska. Dostupni su L-IOB I/O kontroleri i moduli BACnet/IP ili LonMark IP-852 putem Ethernet povezivanja, kao i LonMark TP/FT-10. L-IOB I/O uređaji komuniciraju nezavisno preko mrežnih varijabli ili BACnet objekata u odgovarajućoj mreži. Pored toga, dostupni su i L-IOB I/O moduli sa LIOB-Connect interfejsom za brzo I jednostavno povezivanje L-INX automatizacionim serverma ili L-ROC sobnim kontrolerima. Svi L-IOB uređaji sadrže 128 x 64 displej sa pozadinskim osvetljenjem. Displej prikazuje informacije o uređaju i tačkama podataka. Jog dial točkić za kružni odabir se koristi za lokalne operacije navigacijom kroz detaljne informacije na ekranu i za rad i kontrolu tačaka podataka. Svi L-IOB I/O kontroleri imaju sveobuhvatno alarmiranje i raspored. IP bazirani L-IOB I/O kontroleri imaju trendove i i-mejl obaveštenje. Oni takođe mogu da hostuju dinamičke grafičke stranice dostupne preko web pregledača.

L-ROC Sobna automatizacija

L-ROC sobni kontroler je srž revolucionarnog IP sistema baziranog na automatizaciji prostorija koji omogućava promenu rasporeda funkcija u prostorijama u roku od nekoliko sekundi. L-ROC lako se integriše u izvorne BACnet / IP mreže i LonMark Sisteme na nivou kontrolera. L-STUDIO softver omogućava kreiranje I podešavanje fleksibilnih aplikacija u prostoriji HVAC, osvetljenje, zastori i sigurnosne funkcije u potpuno integrisane sisteme automatizacije sa malo truda. Sastavni deo L-ROC rešenja je web-bazirano upravljanje funkcijama u sobamo sa računara ili mobilnih uređaja (iOS i Android) preko kontrolnih tabli LWEB-803 (virtualna jedinica na radnoj površini računara), ili LWEB-802 HTML5 stranica sa automatskom generacijom grafičkih projekata za lokalni rad u L-VIS dodirnim panelima. L-ROC proizvodi sobnih kontrolera integrišu DALI, KNKS, LON, BACnet, MS / TP, Modbus, SMI, M-Bus, MP-Bus i EnOcean podsisteme na nivou kontrolera. Ove mogućnosti integracije su temelj za izvanrednu skalabilnost i fleksibilnost.

LOYTEC Automatizacija u zgradama

Savremenu automatizaciju zgrada karakteriše integracija više sistema i upotreba rezultirajućih sinergija. Sposobnost maksimiziranja energetske efikasnosti uz maksimalno povećanje udobnosti i fleksibilnosti su najvažniji za današnje zgrade. Potrebna je transparentnost u potrošnji energije i troškovima i neophodno je odmah otkriti slabosti i aktivno razvijati procese poboljšanja. LOYTEC postavlja cilj da transformiše ove zahteve u najbolja moguća rešenja za proizvode. Rezultat je inovativan portfelj proizvoda sa konzistentnim i koordiniranim proizvodima. Time se LOYTEC oslanja na otvorene komunikacijske protokole naglašavajući komunikaciju preko Ethernet / IP-a i VLAN-a / IP-a osiguravajući besprekornu vezu s intranetom / internetom. LOYTEC se fokusira na međunarodne standarde ISO 16484-5 (BACnet), ISO / IEC 14908-1 (LON), ISO / IEC 14543 (KNKS), IEC 62386 2014 (DALI) i OPC. Pored toga, EnOcean (radio), SMI (roletne), Podržani su M-Bus (metar), MP-Bus (Belimo) i Modbus. LOYTEC nije prihvatio kompromise u razvoju sistema za upravljanje zgradom LVEB-900, što predstavlja osnove pravilnog upravljanja tehničkim postrojenjima u zgradama ili nekretninama. Najviša energetska efikasnost i transparentno upravljanje tehničke instalacije zgrada zahtevaju besprekorno integrisan system automatizacije zgrada. Posebno su neophodni grejanje, ventilacija, klimatizacija, osvetljenje i zaštita od sunca. LOYTEC L-INX automatizacioni serveri i L-ROC sobni kontroleri su sposobni da upravljaju i integrišu odgovarajući podsistem na veoma efikasne načine.

L-STAT mrežni thermostat

L-STAT je uređaj za kontrolu prostora sa modernim, minimalističkim izgledom koji odgovara svakom unutrašnjem uređenju. Direktno je povezan na LOYTEC kontroler sa Modbus interfejsom. Do 16 L-STAT uređaja se može povezati na jedan kontroler. L-STAT je opremljen segmentiranim LCD displejem koji sadrži RGB pozadinsko osvetljenje sa podesivom bojom, nudi elegantan način na koji bi L-STAT odgovarao konceptu unutrašnje boje bilo koje zgrade. Koristi se osam kapacitivnih dodirnih tastera za kretanje kroz vrednosti senzora, parametre prikaza I podešavanje podešene tačke. Dodatno, četiri spoljna tastera mogu biti povezana. U zavisnosti od verzije, unutrašnji senzori L-STAT-a mere temperaturu, vlažnost, rosište, ambijentalno svetlo, zauzetost i nivo CO2 u vazduhu. Pored toga, prikazuju datum i vreme kao i trenutni nivo ekološke prihvatljivosti u obliku lišća prikazan na LCD ekranu. Zujalica daje zvučne povratne informacije za dodirne tastere i može se koristiti i za označavanje alarma i stanja grešaka. Da biste sprečili neovlašćene izmene, obezbeđena su dva nivoa pristupa (krajnji korisnik, sistem integrator). Poslednje ali ne manje važno, L-STAT dolazi sa ugrađenim infracrvenim prijemnikom za komforno daljinsko upravljanje.

L-VIS Touch Paneli

L-VIS Touch Paneli su idealni za vizualizaciju i rad različitih primena u automatizaciji zgrada. L-VIS Touch Paneli vizualizuju sisteme automatizacije zgrada, mogu se koristiti kao sobne jedinice, na konferencijama ili prostorima recepcije. L-VIS impresionira svojim vanvremenskim dizajnom, harmoničnom integracijom u modernu i istorijsku arhitekturu, sa konceptom izuzetno lakim za korisnika. Plitka dubina ugradnje i mali gubitak toplotne snage omogućavaju montažu na bilo kojoj lokaciji.

Za rad i praćenje informacija u LonMark-u Sistemu, BACnet ili Modbus mreže, dostupni su sledeći tipovi L-VIS Touch Panelai:
• 7 ”L-VIS dodirni panel, 800 x 480, 262 144 boje, bez okvira, stakleni front i kapacitivni dodir
• 12.1 ”L-VIS dodirn panel, 800 x 600, 262 144 boje, aluminijumski okvir sa anodizovanom završnom obradom
• 15 ”L-VIS dodirni panel, 1024 x 768, 262 144 boje, aluminijumski okvir sa anodizovanom završnom obradom ili staklom bez okvira I kapacitivni dodir

L-STUDIO Air

Sistem je izgrađen od moćnog LIOB-AIR kontrolera. Ovaj kontroler je prvi predstavnik LOYTEC porodice proizvoda aplikacijskih specifičnih kontrolera koji komuniciraju isključivo putem Etherneta/IP i / ili WLAN-a (takođe MESH). LIOB-AIR uređaji su programirani sa L-STUDIO-m. LIOB-AIR je u potpunosti IP baziran varijabilni kontroler zapremine vazduha (VAV kontroler) sa unapred definisanim, fleksibilanim, reprogramabilanim aplikativnim programom i sofisticiranih funkcija upravljanja za ventilacioni sistem zgrade. Dizajn L-STUDIO Air podržava fleksibilan dizajn projekta i susreće se sa bilo kojim zahtevima nacrta zgrade. VAV kontroleri su grupisani po oblastima, oblasti su grupisane po spratovima a mnogobrojni spratovi formiraju zgradu. Svaki VAV kontroler ima BACnet, LON, i OPC mrežni interfejs koji se bez problema integriše u bilo koji BMS. Grafičke stranice za rad, nadzor I konfiguraciju uređaja se hostuju na LIOB-AIR. Namenski port povezuje L-STAT termostat za interakciju sa korisnikom i konfiguracione zadatke. Ugrađeni damper aktuator komunicira preko MP-Bus-a i pruža detaljne informacije o statusu. Za merenje protoka vazduha se koristi ugrađeni senzor diferencijalnog pritiska. Broj univerzalnih ulaza i analognih i digitalnih izlaza može biti konfigurisan za povezivanje dodatnih senzora i aktuatora.

L-DALI kontrola osvetljenja

L-DALI kontroleri su multifunkcionalni uređaji sa DALI kontrolom svetla I Gateway funkcionalnost između DALI protokola (Digital Addressable Lighting Interface) i LonMark Sistema ili BACnet mreže. Pored integracije DALI balasta ovi kontroleri podržavaju konfiguracija DALI tastera (npr., LDALI-BM2), i razne multi senzore (kao LDALI-MS2) i L-DALI relej module (LDALI-RM3 i LDALI-RM4). Ugrađeni web server dozvoljava konfiguraciju uređaja, DALI konfiguraciju sistema i održavanje. Funkcija L-DALI kontrolera alarmiranje, raspoređivanje, trendovanje (AST ™) i funkcionalnost obaveštavanja putem e-pošte. L-DALI kontroleri imaju DALI-2 podršku. Mogu integrisati EnOcean uređaje i, zajedno sa interfejsom LSMI-804, mogu izgraditi inteligentnu i efikasanu zaštitu od sunca i zaštitu od odsjaja, kontrolu aktivne letvice i podešavanje lamela prema položaju sunca.