Tema Integratora:   SISTEMI KONTROLE PRISTUPA
Sistem integrator br.9
III Godina / Maj 2011.

Sistemi kontrole pristupa

Pod kontrolom pristupa se najčešće smatrao sistem koji omogućava i zabranjuje pristup određenim prostorijama. Danas se pod definicijom kontrole pristupa  podrazumeva vrlo širok spektar primene  RFID tehnologije. U saradnji sa vodećim svetskim proizvođačem HID-om i iskustvom koje imamo u realizaciji sistema, možemo relizovati vrlo zahtevne projekte u raznim oblastima primene.

Kontrola vozila je zasebna oblast koja tek dolazi na naše tržište. Predstavljamo rešenja holandskog proizvođača Nedap vodećeg svetskog proizvođača čitača velikog dometa.

Zaštita robe od krađe postaje sastavni deo svakog prodajnog objekta. Osim standardnih rešenja  pogledajte i rešenje na koji način je zaštićena Aleksandrijska biblioteka u Egiptu opremom holandskog proizvođača Dialoc ID.

Evidencija vremena  zaposlenih je zbog ekonomskih efekata uštede najviše primenjivan sistem. Iskustvo i vreme provedeno na realizaciji ovih sistema, je doprinelo realizaciji softvera na srpkom jeziku sa trenutno važećom 14 verzijom,...

Hotelske brave  su postale standard i obavezan sistem svakog hotela.

Kontrola stražarske službe je uvek donosila probleme i neprijatne situacije. Uz pomoć RFID tehnologije sistem nadgledanja rada stražarske službe postaje dosta jednostavniji i efikasniji.

Metal-detekotorska vrata su sastavni deo u kontroli posetilaca u svim objektima gde postoji povećana mogućnost upotrebe vatrenog i hladnog oružja. Pogledajte razna rešenja italijanskog proizvođača sistema detekcije metala.

Obrtne barijere. Pogledajte rešenja češkog proizvođača Cominfo i uverite se zašto je ovaj proizvođač isporučio najveći broj obrtnih barijera za svetsko prvenstvo u fudbalu u Južnoj Africi

Preko sajta www.control.co.rs možete se kompletno informišete o sistemima kontrole pristupa.

Super Vero na Voždovcu

Tesla Sistemi su izveli radove na sistemima slabe struje za još jedan moderni poslovni-prodajni objekat. Reč je o trgovinskom lancu Veropulos i petom objektu "Super Vero" u Beogradu koji se nalazi na Voždovcu, u ulici Vojvode Stepe.

Izvedeni su kompletni radovi na sistemima: automatske dojave požara, detekcije ugljen-monoksida, video-nadzora, protivprovalnom sistemu, kontrole pristupa, računarske mreže, telefonske centrale i specijalnim sistemima zaštite...

Projekti - Elektična merenja

U sledećem Sistem integratoru podelićemo sa Vama iskustvo u atestiranju računarske mreže sa 5700 utičnica. Prenećemo i iskustva u merenju električnih i gromobranskih instalacija. Posebnu pažnju posvećujemo termovizijskom merenju, kao i merenju antistatik podova...

Zanimljivi linkovi

www.cenelec.eu - Evropski komitet za standardizaciju u oblasti elektrotehnike,...

www.planplus.rs - Digitalna mapa ulica i puteva Srbije i Crne Gore, gradovi i naselja, gradski saobraćaj, javni i poslovni objekti,...


Vremeplov - Narodna biblioteka Srbije

Narodna biblioteka Srbije je osnovana 1832. godine i najstarija je ustanova u Srbiji. Mnogo puta je seljena sa jedne lokacije na drugu. U oba svetska rata je pretrpela velika oštećenja. Useljena je u novu velelepnu zgradu 1973. godine. Rekonstrukcija zgrade je započela 2007. godine i očekuje se završetak radova u maju ove godine.

Najveći pronalasci - Kalkulator

Prvi mehanički kalkulator konstruisan je 1641. godine od strane francuskog matematičara Blejz Paskala. Prvi elektronski kalkulator se pojavio na tržištu 1970. godine po ceni od tadašnjih 100 dolara. U narednih nekoliko godina prodato je pet miliona primeraka,...
IKS - Inženjerski korisnički servis

Inženjersko korisnički servis (IKS) je neprofitni servis čiji je osnovni cilj pomoć inženjerima elektrotehnike koji vrše projektovanje. Trenutno su zaposlena dva inženjera, koji besplatno pružaju sledeću vrstu pomoći:
  • Rešavanje projektantskih zahteva
  • Transfer znanja iz prakse
  • Dostavljanje tehničkih podataka i literature
  • Redovne pozivnice za predavanja u Inženjerskoj komori
  • Pomoć pri projektovanju
Svaki radni dan od 9 do 17 časova imate na raspolaganju pomoć od:
  • Igora Mušćeta
  • Bojana Jagodića
Telefon :                          +381 11 3148317 begin_of_the_skype_highlighting            +381 11 3148317      end_of_the_skype_highlighting
MSN:                                inzenjer@hotmail.com
E-mail:                             info@inzenjer.rs
Električna merenja i propisi EN5016

Svi naši saradnici su uz ovaj sistem integrator dobili propisi EN5016 (na srpskom jeziku) koji su u Evropi objavljeni 1993. a u Srbiji sa 15 godina zakašnjenja 2008. godine.

Ovaj standard propisuje koje uslove električna energija mora da ispuni nova oblast i prostor za rad u okviru električnih merenja.


Katalog Tesla sistema

Posetite najveći sajt u Srbiji iz oblasti elektrotehnike: www.tesla-sistemi.co.rs.

Preuzmite katalog Tesla sistema (1,9 Mb) iz koga možete dobiti informacije čime se bavimo.

Zatražite dodatne informacije.


At the moment newsletter is published only in Serbian language. Further information about us you can find if you download our English language catalog (2,7 Mb).

Zaposleni u Tesla sistemima
Izvođenje radova z.tatomirovic@tesla.rs Zoran Tatomirović dipl. inž. el. .064/287-3623
Prodaja opreme a.milosavljevic@tesla.rs Ana Milosavljević dipl. inž. el. .064/644-2073
Integracija sistema b.ristanovic@tesla.rs Branislav Ristanović dipl. inž. el. .064/644-2069
Administracija t.tesic@tesla.rs Tijana Tešić dipl. ecc .064/644-2071
Ostali kontakti ...>>>
Sve na jednom mestu
Tehnička zaštita Telekomunikacije Energetske instalacije Specijalne instalacije
Video - nadzor Telefonske centrale Električne instalacije Oprema za brodove
Alarmi Računarske mreže Gromobrani Oprema za saobraćaj
Dojava požara Optičke mreže Inteligentne zgrade Oprema za zatvore
Interfoni Bežični prenos Izvori napajanja Veliki displeji
Evidencija vremena Antenski sistemi Električna merenja Oprema za vojsku
Kontrola pristupa Video konferencija Kompenzacija energije Termovizija
Perimetarska zaštita
Snimanje govora Instalaciona oprema Solarni paneli
  Radio stanice   Oprema za industriju
Ako ne želite da dobijate Sistem Integrator, ovde se možete odjaviti. © 2011, Tesla Sistemi. Sva prava zadržana.