Tema Integratora:   LED DISPLEJI Sistem integrator br.5
Maj 2010.
  • LED Displeji Pročitajte sve o LED Displejima. Praktična rešenja.

LED Displeji
Led tehnologija nalazi sve veću primenu. Pitanje je vremena kada će osvetljenje gradova u potpunosti biti rešeno LED tehnologijom.

U ovom broju sistem integratora prikazaćemo oblast led tehnologije koja beleži najveći godišnji porast, oko 20 %. Radi se o led ekranima (displejima).

Led displeji nam pružaju veoma efikasno multimedijalno reklamiranje.

Najveći LED displej u Beogradu se nalazi na Delta City-ju. Tu su i Kragujevac, Novi Sad i Vranje.

Zamislite da jedno jutro uđete u kafe bar a na celom zidu vidite multimedijalni prikaz plaže Rio de Žaneira, a već sledeće jutro uživate u prizoru Švajcarskih Alpa. Ovo je moguće uz pomoć multimedijalnih zidova, a više informacija pogledajte ovde.

Zamislite da Gazela u Beogradu izgleda ovako! Osvetljenje mosta je rešeno pomoću led dekoracije. Ako ne možete da zamislite da Gazela tako izgleda, u redu, ovo sigurno možete.

Preko sajta www.displeji.co.rs možete da se kompletno informišete o led displejima i led dekoraciji.

Ovde možete pogledati kako izgledaju kompletni radovi na postavljanju jednog LED displeja u Novom Sadu.

Tesla sistemi će pustiti u rad do kraja godine tri velika LED displeja u Beogradu. O svemu tome u nekom od idućih sistem integratora…

Konferencija o evroatlantskim integracijama
Tesla sistemi su organizatorima konferencije iznajmili opremu za video-konferenciju i izvršili povezivanje. Video konferencija se odigrala na relaciji Zrenjanin - NATO sedište u Briselu. Svo vreme sastanka, koji je trajao više od dva sata, oprema je radila besprekorno, pružajući učesnicima i u Zrenjaninu i u Briselu potpuno uživanje u zajedničkom sastanku i diskusijama .
Sajam tehnike u Beogradu
Od 11. do 15. maja 2010. održan je 54. međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pod sloganom „Prirodno je voleti tehniku“.

U vreme kada smo studirali tehničke nauke, krajem prošlog veka, taj slogan je mnogo više odgovarao tom vremenu. Tada nismo mogli da platimo ulaznicu i za svaki sajam je bilo obavezno preskakanje ograde, jurenje sa čuvarima - jer sajam tehnike se nije propuštao.

U međuvremenu svake godine Sajam tehnike ima sve manje posetilaca. Nekada su bile ogromne gužve, ove godine mogao se igrati mali fudbal, bez velikog ometanja ostalih posetilaca.

Organizator sajma je izjavio da je ove godine ima više stranih izlagača, da stranci imaju opremu, mi pamet i sve se savršeno uklapa.

Da li je mislio na „inženjersku pamet“ da napravimo i mi „svoju“ opremu ili se radi o „tehničarskoj pameti“ da se pročita upustvo i instalira oprema koja je proizvedena van naših granica.

Zanimljivi linkovi
www.apr.gov.rs - Proverite podatke o vašem poslovnom partneru pre nego što sklopite dogovor...

www.displeji.co.rs
- Sajt koji se bavi LED tehnologijom.
Vremeplov
Današnja Formula 1 je imala početak 3. septembra 1939. u Beogradu kada održan Grand Prix, organizovan od strane Kralja Petra II. Taj Grand Prix ujedno važi za jedini koji se održao pre II Svetskog rata, a počeo je samo dva dana posle napada Nacističke Nemačke na Poljsku. Trka se održavala na Kalemegdanskoj stazi i nagradu je odneo Tazio Nuvolari. Grand Prix je posetilo više od 100.000 građana, što je bilo više od četvrtine populacije u Beogradu.
Najveći pronalasci
Neonsko svetlo - Unutar staklene cevi neonske svetiljke nalazi se gas - neon, argon ili kripton pod niskim pritiskom. Na oba kraja nalaze se metalne elektrode. Kad se na elektrode primeni visoki napon, neon se jonizuje. Elektroni teku kroz gas. Molekuli gasa putuju u svim pravcima konstantno se sudarajući. Svaki takav sudar uzrokuje da sudareni molekuli emituju svetlo.
Uspostavimo vezu
Napravimo sinergiju znanja. Zamislite da imate inženjerski problem iz specifične oblasti i da Vam treba hitno rešenje. Zamislite da na pomoći pri rešavanju tog problema dobijete pomoć više od 100 inženjera! I na kraju zamislite kakva je to sinergija znanja.

Potrebno je samo da ispunite uslov da ste spremni za uspostavljanje veza. U toku je projekat izrade sajtova www.tesla.rs i www.inzenjer.rs koji će okupljati inženjere elektrotehnike. Rok završetka projekta je jun 2011. godine.

Pozivamo Vas da učestvujete sa svojim idejama u stvaranju najvećeg inženjerskog portala.

Vođe projekta su Igor Mušćet maš.ing i.muscet@tesla.rs
i Bojan Jagodić maš.teh b.jagodic@tesla.rs
CD Interfoni

Poklon
Svi naši saradnici uz ovaj sistem integrator su dobili studiju „Finansijska analiza različitih oblasti iz područja elektrotehnike”

Pogledajte jednu stranicu iz te analize –„ Prvih 20 preduzeća koja imaju najveći promet po zaposlenom”, a koja su bila izlagači 54. sajma tehnike u Beogradu, u maju 2010. god.

Stvarajmo zajedno
Pošaljite nam predloge kako da napravimo bolji Sistem Integrator. Pošaljite nam predloge kako da napravimo bolji ovaj svet. Pošaljite na info@tesla.rs ...

Katalog Tesla sistema
Posetite najveći sajt u Srbiji iz oblasti elektrotehnike: www.tesla-sistemi.co.rs.

Preuzmite katalog Tesla sistema (1,9 Mb) iz koga možete dobiti informacije čime se bavimo.

Zatražite dodatne informacije.


At the moment newsletter is published only in Serbian language. Further information about us you can find if you download our English language catalog (2,7 Mb).

Zaposleni u Tesla sistemima
Izvođenje radova z.tatomirovic@tesla.rs Zoran Tatomirović dipl. inž. el. .064/287-3623
Prodaja opreme a.milosavljevic@tesla.rs Ana Milosavljević dipl. inž. el. .064/644-2073
Integracija sistema b.ristanovic@tesla.rs Branislav Ristanović dipl. inž. el. .064/644-2069
Administracija t.tesic@tesla.rs Tijana Tešić dipl. ecc .064/644-2071
Ostali kontakti ...>>>
Sve na jednom mestu
Tehnička zaštita Telekomunikacije Energetske instalacije Specijalne instalacije
Video - nadzor Telefonske centrale Električne instalacije Oprema za brodove
Alarmi Računarske mreže Gromobrani Oprema za saobraćaj
Dojava požara Optičke mreže Inteligentne zgrade Oprema za zatvore
Interfoni Bežični prenos Izvori napajanja Veliki displeji
Evidencija vremena Antenski sistemi Električna merenja Oprema za vojsku
Kontrola pristupa Video konferencija Kompenzacija energije Termovizija
Perimetar Snimanje govora Instalaciona oprema Solarni paneli
  Radio stanice   Oprema za industriju
Ako ne želite da dobijate Sistem Integrator, ovde se možete odjaviti. © 2010, Tesla Sistemi. Sva prava zadržana.