Tema Integratora:   AUDIO SISTEMI Sistem integrator br.4
Novembar 2009.
  • Audio sistemi Pročitajte sve o audio sistemima, sistemima snimanja govora.
AUDIO SISTEMI - snimaci razgovora
Audio sistemi
Bitnost informacije u današnje vreme je značajno porasla. Svaka izgubljena informacija može Vas dosta koštati. Razgovori koje vodimo svakodnevno u kojima se razmeni po nekoliko stotina bitnih informacija, a koji pritom ne ostanu zabeleženi i sačuvani predstavljaju gubitak za organizaciju ili instituciju i mogu se odraziti na samo poslovanje.

Rešenje ovog problema je u audio sistemu koji predstavlja softversko-hardverski sklop za snimanje, arhiviranje i pretragu zvučnih snimaka dolaznih i odlaznih telefonskih razgovora, kao i fax servera. Audio sistem se najčešće sastoji od računara, aplikacije za snimanje razgovora, aplikacije za reprodukciju i aplikacije za upravljanje, kao i aplikacije za nadzor i statistiku. Posle hardverskog povezivanja sistema sa telefonskim linijama podešavanje celokupnog sistema najčešće se vrši preko aplikacije koja korisniku snimača omogućava lako i jednostavno podešavanje parametara kao što su: podešavanje kanala, prava pristupa, izvršnih fajlova, konfiguracionih fajlova, izveštaja itd.

Snimači telefonskih razgovora
U ovu grupu spadaju veoma lepo opremljeni standardni uređaji, ali i uređaji vrhunskog kvaliteta. Proizvod po nazivu C-MAX Looger zauzeo je vodeće mesto među snimačima iz standardne kategorije koji po odnosu cena/kvalitet zauzima visoko mesto.

Pored standardnih proizvoda tu je i Vidicode sistem koji spada u sam vrh hardverskih, nezavisnih rešenja. Osobine i tehničke mogućnosti ovog sistema iz dana u dan se poboljšavaju... detaljnije >>

Fax serveri

Predstavljaju hardversko-softverski sklop koji prihvata dolazne faks signale, snima ih i prosleđuje korisnicima koji su priključeni na IP mrežu, ali isto tako on prihvata dokumente koje šalju korisnici, konvertuje ih u fax i kao takve šalje na odredišnu destinaciju.

Njegova prednost u odnosu na klasične fax mašine je što može da prihvati više dolazih faks signala u istom trenutku, što ih pamti tako da ih ponovo možete oštampati na svom štampaču i što je dovoljan jedan fax server u preduzeću ili organizaciji koji će da prosleđuje fax signale do korisničkh radnih stanica kojima je namenjen dokument ili poslati e-mail poruku korisniku sa atachmentom (obično pdf) u kome će se nalaziti poslati fax... detaljnije >>

Tarifiranje telefonskih poziva
Posebnu ulogu zauzima računovotstveni softver za tarifiranje telefonskih razgovora. Mnogobrojni Hoteli, hosteli i uslužne institucije poseduju ovakav vid softvera koji podržava sve tipove centrala i telefona. Softver korisnicima omogućava praćenje svih poziva i promene cene stope kao i popusta za međunarodne pozive.. .detaljnije >>

Primena audio sistema

Snimači telefonskih razgovora i fax serveri као i softveri za tarifiranje imaju široku primenu, a najčešće se primenjuju u oblasti telefonskog anketiranja, primanja telefonskih porudžbina, za masovno kontaktiranje građana, u bankarskom sektoru, raznim vrstama pozivnih centara, hitnim sluzbama, hotelima, hostelima, uslužnim organizacijama itd.

Reaktivna energija-Tesla sistemi
Institutut Mihajlo Pupin - Kompenzacija reaktivne energije
Ova godina će ostati upamćena po „svetskoj ekonomskoj krizi”. Kao posledica krize, Tesla sistemi su u 2009. godini realizovali znatno veći broj poslova na kompenzaciji reaktivne energije, jer je to bio prvi korak mnogih preduzeća ka smanjenju računa za utrošenu električnu energiju. Najčešći dogovor je bio da se umesto Elektrodistibuciji nakon izvršene kompenzacije mesečni iznos računa za reaktivnu energiju plaća banci za kredit za opremu u narednih 12-24 meseca. Posle toga oprema za kompenzaciju ostvaruje milionsku uštedu u potrošnji električne energije. Zadnji projekat kompenzacije energije smo odradili u našem najpoznatijem instititutu – Institutu „Mihajlo Pupin”.
Projekti – Merenja u elektrotehnici
U okviru Tesla sistema imamo namensko vozilo, namenjeno isključivo merenju. Takođe imamo kompletnu usvojenu metodologiju i zakonski propisanu dokumentaciju za davanje stručnih nalaza za izvršena merenja.
Najčešća merenja koja radimo su atestiranje računarskih mreža, merenje otpora uzemljenja gromobranskih instalacija i merenje električnih instalacija u objektima.
Osim toga tu su specijalizovana termovizijska merenja, merenje buke, merenje osvetljenosti, merenje koncentracije opasnih gasova,...
I na kraju merenja u specifičnim sredinama kao što su rudnici. O svemu ovome u nekom od idućih sistem integratora.
Zanimljivi linkovi
www.audio.co.rs Specijalizovani sajt o audio sistemima.

www.sr.wikipedia.com
Najveća slobodna enciklopedija znanja,...

Vremeplov
Mihajlo Pupin (1854-1935) jedan je od naših najpoznatijih naučnika.

Dobitnik je mnogih naučnih nagrada, bio je član Američke akademije nauka, Srpske kraljevske akademije i počasni doktor 18 univerziteta.

Njegov naučni rad je poznat u čitavom svetu. Ono što je manje poznato je to da je Pupin odigrao presudni uticaj, kod američkog predsednika Vilsona, o nepriznavanju Londonskog ugovora po kome je trebalo da granice Kraljevine SHS budu umanjene za Banat, Istru i deo Makedonije.

Najveći pronalasci
Sistem globalnog pozicioniranja, poznat kao GPS, razvijen je u Ministarstvu Odbrane SAD, pod zvaničnim nazivom "Navastar GPS". Njegova prvobitna namena bila je vojna, ali je ponuđen i za civilno korišćenje. Ceo sistem se sastoji od najmanje 24 satelita, koji kruže na visini od 20.000 kilometara, prenoseći signale tako da prijemnik na Zemlji može da utvrdi njegovu tačnu poziciju mereći rastojanje između prijemnika i tri ili više satelita.
Softver za snimanje telefonskoh razgovora
Poklon
U ovom broju sistem integratora poklanjamo Vam softver za snimanje telefonskog razgovora uz pomoć računara.
Link
Uspostavimo vezu
Napravimo sinergiju znanja. Zamislite da imate inženjerski problem iz specifične oblasti i da Vam treba hitno rešenje. Zamislite da pri rešavanju tog problema dobijete pomoć više od 100 inženjera! I na kraju zamislite kakva je to sinergija znanja.

Potrebno je samo da ispunite uslov da ste spremni za uspostavljanje veza. U toku je projekat izrade sajtova www.tesla.rs i www.inzenjer.rs koji će okupljati inženjere elektrotehnike. Rok završetka projekta je jun 2010. godine.

Pozivamo Vas da učestvujete sa svojim idejama u stvaranju najvećeg inženjerskog portala.

Vođa projekta je Dragan Nedeljković, inž. el. d.nedeljkovic@tesla.rs
Stvarajmo zajedno
Pošaljite nam predloge kako da napravimo bolji Sistem Integrator. Primedbe i savete možete slati na newsletter@tesla.rs.

Katalog Tesla sistema
Posetite najveći sajt u Srbiji iz oblasti elektrotehnike: www.tesla-sistemi.co.rs.

Preuzmite katalog Tesla sistema (1,9 Mb) iz koga možete dobiti informacije čime se bavimo.

Zatražite dodatne informacije.


At the moment newsletter is published only in Serbian language. Further information about us you can find if you download our English language catalog (2,7 Mb).

Zaposleni u Tesla sistemima
Izvođenje radova z.tatomirovic@tesla.rs Zoran Tatomirović dipl. inž. el. .064/287-3623
Prodaja opreme a.milosavljevic@tesla.rs Ana Milosavljević dipl. inž. el. .064/644-2073
Integracija sistema b.ristanovic@tesla.rs Branislav Ristanović dipl. inž. el. .064/644-2069
Administracija t.tesic@tesla.rs Tijana Tešić dipl. ecc .064/644-2071
Ostali kontakti ...>>>
Sve na jednom mestu
Tehnička zaštita Telekomunikacije Energetske instalacije Specijalne instalacije
Video - nadzor Telefonske centrale Električne instalacije Oprema za brodove
Alarmi Računarske mreže Gromobrani Oprema za saobraćaj
Dojava požara Optičke mreže Inteligentne zgrade Oprema za zatvore
Interfoni Bežični prenos Izvori napajanja Veliki displeji
Evidencija vremena Antenski sistemi Električna merenja Oprema za vojsku
Kontrola pristupa Video konferencija Kompenzacija energije Termovizija
Perimetar Snimanje govora Instalaciona oprema Solarni paneli
  Radio stanice   Oprema za industriju
Ako ne želite da dobijate Sistem Integrator, ovde se možete odjaviti. © 2009, Tesla Sistemi. Sva prava zadržana.